Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Κοκομπλόκο

Οι αγρότες έκλεισαν τους δρόμους και δεν σκέφτονται τους συμπολίτες τους...Μάιστα...Και τους σκέφτεται ο Μπόμπολας που με τις παπαριές του προκάλεσε κατολίσθιση κι έκλεισε τα Τέμπη, η κυβέρνηση που του έδωσε συγχωροχάρτι και θα τα ανοίξει του Αγίου Τάδε ανήμερα (μεγάλη η χάρη του), οι άλλοι οι αλήτες που κατασκεύασαν το πέταλο του Μαλιακού που κλείνει κάθε τρεις και λίγο με φόρο αίματος. Μην πω για τον ΟΣΕ.
Ναι τον ΟΣΕ, που ανέβασε τις ταρίφες, τον ΟΣΕ που πετσόκοψε τα δρομολόγια ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τουνάμπαλιν για να πάρεις intercity (ή τα @@ σου άμα δεν έχεις φράγκα).

Αλλά δεν φταίνε όλοι αυτοί, φταίνει οι αγρότ'ς. Μάλιστα! Αμ' ο άλλος, που αν δεν ήταν γιος του πατέρα του κι εγγονός του Κωλόγερου της Τρομοκρατίας, ο αμερικανοτραφής εγγονός του αγγλοτραφούς πρωθυπουργός. Αυτός είπε μια μεγάλες αλήθειες. Δεν έχει λεφτά (για το λαό) και το καλύτερο μπλόκο είναι ο διάλογος. Δίκιο έχει, το καλύτερο μπλόκο για τους αγώνες και την ανάπτυξη κινήματος είναι ο διάλογος. Αυτή τη φορά ρε πούστη μου ήταν σα να σου λένε είσαι και μαλάκας άμα έρθεις. Ούτε καν απάτη. Δηλαδή σε λέει δεν σου ικανοποιώ τα αιτήματά σου αλλά έλα να καθίσουμε να μιλήσουμε για το μέλλον σου. Να σε πω εγώ το μέλλον του ρε! Αν δεν αυτοκτονήσει, θα πάει από καρδιά και το μόνο σίγουρο είναι πως θα του πάρει η Αγροτική και τα σώβρακα. Μήπως να έρθω κι εγώ στο διάλογο να σου τα πω?

Να δούμε τι θα κάνει και ο αντιπαθής ο Μπούτας, σηκώνει κι άλλο ξεπούλημα ο Κάμπος? Ή την επόμενη φορά που θα βγει στη γύρα να μαζέψει κουκιά θα μαζέψει καρπαζιές? Την τελευταία φορά επί ΝΔ αν θυμάστε φανατικοί μου αναγνώστες ο Κοκκινούλης ήταν στο δρόμο και ο Μπούτας ΘΑ έβγαινε. Και πρόλαβε και βγήκε γιατί οι Νεοδημοκράτες είναι μαλάκες. Ο Κοκκινούλης είχε ζητήσει συμβιβασμό που και θα τους ανέβαζε επικοινωνιακά και θα άδιαζε τους "κόκκινους". Αλλά δεν τον δέχτηκε το Υπουργείο, είπαμε η Δεξιά είναι hardcore, μυαλό ντιπ. Αλλά δε φοβάμαι, ο Χρηστάρας (Μπενέκης για τους μη-μυημένους) δε μασάει.

Και μια παρένθεση για να μην το κλείσω έτσι. Στην Κύπρο ς η αγροτο-εργατική συμμαχία δεν κατάφερε να φτουρήσει. Οι εργάτες και γενικά ο λαός στα αστικά κέντρα είχε ταχθεί με του κόμμα του λαού και η ύπαιθρος με τη δεξιά. Ο αγρότης δεμένος βαθιά με τη γη του, κι ας ήταν μισό στρέμμα πέτρες, έπεσε θύμα της προπαγάνδας του παπαδαριού (βαθιά θρησκευόμενος γαρ) και των λοιπών αντιδραστικών δυνάμεων. "Θα έρθουν οι κομμουνιστές να σας πάρουν τη γη". Μέχρι εδώ τίποτα το παράξενο. Έλα που τόσα χρόνια όμως οι μόνες κινητοποιήσεις που γίνονταν τις έκαναν οι αγρότες. Και μάλιστα απέναντι σε δεξιές κυβερνήσεις. Παίρναν τα τρακτέρια και τα αγροτικά και κλείναν το αεροδρόμιο. Έμπαιναν στο δίαυλο, και για μια χώρα που τα παίρνει (νόμιμα) μόνο από τον τουρισμό αυτό είναι πλήγμα. Οπότε τσάκα την αποζημίωση και άνοιξε το αεροδρόμιο. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Οι δεξιοί είναι συντεχνεία και συμφέρουν.

7 σχόλια:

KK είπε...

Δεν σκέφτονται, λέει οι αγρότες το κοινωνικό σύνολο. Η εθνική οικονομία δεν αντέχει, πρέπει να πάμε σε διάολο (εεε διάλογο), οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν από μόνοι τους και η κυβέρνηση δε σχολιάζει τη δικαιοσύνη, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δυσφημείται. Και είχαμε μια αρχιδοφάγωση, κύριοι!
Ρώτησαν αυτοί άμα αντέχει ο λαός την εθνική οικονομία; Κάνανε ποτέ διαόλο (εεε διάλογο) για το αν θα μπούμε στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στην ΚΑΠ, έστω ρε αδερφέ για το αν θα αυξηθούν τα εισιτήρια του ΟΣΕ; Γιατί βρε παιδι τα αυξάνεις; Η καλύτερη αύξηση είναι ο διάολογος! Κάνε ένα ιντερνετικό γκάλοπ να δούμε τι θα πει κι ο κόσμος...
Έλα που όμως οι αγρότες δεν τρώνε άλλο κουτόχορτο! Τα ψέμματα τελειώνουν, σε δύο χρόνια με τς επιδοτί'εις. Και το ένστικτο της επιβίωσης γίνεται αγώνας.
Και ποιοί νοιάζονται άραγε; Ας αφήσουμε το ΚΚΕ κατά μέρους γιατί ο κάμπος ακόμα θυμάται τη γουρνοχαρά που δεν έκανε ο Μπούτας στη Βιοκαρπέτ... Λούμπεν, επαρχιώτες και βρωμιάριδες, δεν καυλώνουν το "χώρο", ειδικά τους α/α που δεν μπορούν τους σεξιστές και ρατσιστές. Γι΄αυτό πρώτα θα γίνουν αυτοί επαναστάτες και μετά θα έρθω να στηρίξω (στη... ρίξω)! Τι εύκολο, όπως το ΚΚΕ με το Δεκέμβρη και οι α/α με τη Γάζα, να λοιδωρείς αγωνιστές, τίμιους ανθρώπους επειδή εσύ έχεις μάθει να στηρίζεις ό,τι ελέγχεις! Υπάρχουν και οι πιο σοβαροί που μας ενημερώνουν ότι οι αγρότες είναι αφεντικά. Τι λε ρε παιδί μου. Και για δε μπα και συ να γίνεις αφεντικό να δεις τη γκύκα; Για την υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική απλώς φτάνει το ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ σε έναν απλό άνθρωπο.

Κι όμως, σε πείσμα όλων αυτών, το αγροτικό κίνημα και παράδειγμα για όλη την κοινωνία είναι, και αντίΕΕ χαρακτηριστικά μπορεί να πάρει, και μέλλον έχει. Κι ο νέος κόσμος που αναδεικνύουν οι κινητοποιήσεις (αυτόνομοι συνδικαλιστές στην ουσία και όχι τάχαμ-τάχαμ!) είναι περήφανος και κωλοπετσωμένος. Η κατάσταση είναι τέτοια που θέλει "ένα κιχ" να τους πάρει όλους ο διάλογος! Κι αν δεν έρθει τώρα, θα έρθει σύντομα...

ΥΓ1 Τι υπέροχο αλήθεια, να αφρίζουν οι Πρετεντέριδες για τη χασούρα των εμπόρων! Λες και είναι θ'κά μας...
ΥΓ2 Άμα έκλειναν δύο μέρες τα τρακτέρ κάθετα στο δρόμο σε όλα τα μπλόκα και γίνονταν μπλακ άουτ, τότε θα συνειδητοποιούσαμε τη δύναμη της αγροτιάς. Αξιος ο μισθός των αγροτοπατέρων που τους κρατάν με νύχια και με δόντια. Άλλα ΈΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...
ΥΓ3 Την Τετάρτη στο στέκι σφεντόνα όσοι δεν έρθουν θα χάσουν!!!

reddove είπε...

με τα αφεντικα που ζητιανευουν για καμια επιδοτηση ασχολειστε ρε; Που θα τους δωσει το πασοκ καποια ψιχουλα για να εξασφαλισει την ψηφο τους και αυτοι θα γυρισουν και θα συνεχισουν να παταν με τα παπουτσια τους μεταναστες εργατες στο κεφαλι για να δουλευουν σαν σκλαβοι και μετα θα τους απελαυνουν για να μην τους πληρωνουν.

τερμα πια οι αυταπατες, ή με τ' αφεντικα ή με τους εργατες

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Το ΜΠΑΤΣΟΚ δήλωσε πως δε δίνει τίποτα. Στην ταμπακέρα τώρα, οι αγρότες θένε εγγυημένο εισόδημα, οι αλλιεργάτες σύνταξη ΙΚΑ και όχι ΟΓΑ. Όπως έγραψε κι ένας αυτόνομος σε μια λίστα που είμαι γραμμένος

"Το περίφημο"κίνημα" και οι υπερασπιστές του εδώ μέσα , δεν έχει μόνο πρόβλημα πολιτικών θέσεων , αλλά στην πραγματικότητα στέκεται ως ανάχωμα στην οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής κριτικής , ενός ακηδεμόνευτου κινήματος , ανταγωνιστικού προς τον καπιταλισμό. Ένα "κίνημα" που στην εποχή της κρίσης του καπιταλισμού τρέχει να διατυπώσει θέσεις-προτάσεις για την εναλλακτική διαχείριση αυτής της κρίσης. Κομμάτι μιας αριστεράς που δέχεται πιέσεις διεθνώς να συνθηκολογήσει στο όνομα μιας κοινής εξόδου από την κρίση και να λάβει αν είναι δυνατόν θέσεις εξουσίας. Ενώ οι "κοινωνίες ελέγχου" στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο, πειραματίζονται και ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κοινωνικό προφίλ, κατανοώντας καλύτερα από τον καθένα την κατάρρευση και την παρακμή (χωρίς επιστροφή) της πολιτικής , η "αριστερά" ως ένας από τους καλύτερους , πιο πιστούς οπαδούς του κενσυανισμού δεν μπορεί παρά να σπέρνει μονάχα σύγχυση στον άδοξο αγώνα της να επιβιώσει.

Εκεί λοιπόν κατατάσσω και τα διάφορα "σωματεία"ή ακόμα και "αναρχοσυνδικαλιστές" που σήμερα ζητάνε εργασιακά δικαιώματα τάχα μου δε να βελτιώσουν τις συνθήκες των εργαζομένων. Νομίζω πως τα ψέματα τελειώσανε , ή θα έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική γιατί παλεύουμε ή θα κάνουμε παρέα στον Συνασπισμό και τα άλλα γκρουπούσκουλα της "αριστεράς" (Αυτό ως μια μικρή παρένθεση)"

Συνεχίζω. Είμαστε με τις καταλήψεις εργοστασίων όπως η ΕΛΙΤ, όπως ήταν τα Λιπάσματα? Δεν ξέρω κόκκινο-μαύρο περιστέρι που πετάς ψηλά αν ξέρεις τι καπνό φουμάρουν οι εργάτες. Εγώ δεν ξέρω! Δεν ξέρω δηλαδή αν ο εργάτης στα λιπάσματα που μένει στο Κορδελιό αν βρίζει το γείτονά του επειδή είναι μετανάστης, δεν ξέρω ο εργάτης της ΕΛΙΤ αν ψήφισε Καρατζαφέρη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ. Δεν έχω πάρει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων απ' αυτούς.

Επίσης δεν ξέρω πόσοι αγρότες είναι εργάτες γης, πόσοι έχουν αρκετή έκταση και εισόδημα που να χρησιμοποιούν εργάτες-μετανάστες και κάτω από ποιες συνθήκες.

Μήπως σου εγγυάται κανείς πως άμα βελτιωθούν οι συνθήκες των αλλιεργατών δεν θα κάνουν τα ίδια στη νέα φουρνιά μεταναστών που θα έρθει φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Μήπως να επανεξετάσουμε τη στάση μας και απέναντί τους?

Γενικά με την καθαρ(ι)ότητα δεν τα πάω καλά. Γι αυτό στηρίζω όλους αυτούς τους μικροαστούς ή wannabe μικροαστούς.

KK είπε...

Νομίζω ότι ο φίλος μας ο reddove μας τρολλαρει ολίγον τι...

Πάντως όντως αν εξεγερθούν οι εργάτες γης, όπως έγινε στη Μανωλάδα θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Αλλά δε θα εξεγερθούν κύριως ενάντια στους μικρούς αγρότες, που κάνουν 2 και 3 δουλειές του ποδαριού και έχουν λίγους εποχικούς εργαζόμενους για κάποιους μήνες το χρόνο. Θα εξεγερθούν ενάντια στους μεγαλοκτηματίες, που έχουν τους μηχανισμούς εκμετάλλευσης στην ύπαιθρο. Γι΄αυτό η συμμαχία των εκμεταλλευόμενων κομματιών της υπαίθρου είναι εφικτή. Βέβαια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει το κίνημα. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τα αντιδραστικά αντανακλαστικά που αναπτύσσουν εώς και οι μικροί αγρότες, όμως αυτά θα εξαειφθούν μόνο μέσω του αγώνα. Και σίγουρα όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με τους χαρακτηρισμους περί "αφεντικών" που εφευρίσκουν αυτοί που δε θέλουν να στηρίξουν πολιτικά τον αγώνα αυτό.

Όσον αφορά τώρα τις κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης και ΕΕκρατίας δεν έδωσε ούτε τα ψίχουλα. Έτσι οι αγρότες απαντούν με μπλακ-άουτ για άυριο, κλείνουν τα μπλόκα στα σύνορα και το μπλόκο της Νίκαιας κατεβαίνει στην Αθήνα για διαδήλωση! Δυστυχώς χωρίς τα τρακτέρ...
Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση. Ας κοπιάσουν τα ΜΑΤ να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

reddove είπε...

καθολου δεν τρολαρω. Απλα σας θυμιζω οτι στηριζετε αφεντικα, ρατσιστες, σεξιστες, σπισιτες και αντισημιτες.

Ειδικα το τελευταιο νομιζω πρεπει να προσεχθει πολυ, ειδικα εσυ κοκκινο πρισμα σε τι λιστες στελνεις και τι.

Εγω παλι εχω να προτεινω να σταματησει η αγροτικη παραγωγη στην ελλαδα τελειως και να αρχισουμε να εισαγουμε απο ισραηλ αγροτικα προιντα, που αλλωστε θελει και στηριξη σαν κρατος.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

τι κιμπούτς (ΙΣΡΑΗΛ) τι ζμπούτς (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) δηλαδή.

KK είπε...

Κοκομπλόκο λοιπόν! Εδώ σε θέλω κάβουρα