Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κρίση και Μετανάστευση

Προσοχή: Ο τίτλος είναι πολύ πιο σοβαρός και είναι αναντίστοιχος του κειμένου που θα ακολουθήσει.


Το κειμενάκι αυτό ξεκίνησε ως δεύτερο μέρος του κειμένου για το κάπνισμα υπό την έννοια πως τα ερεθίσματα δόθησαν την ίδια μέρα. Τελικά κατέληξα να μην το βάλω τότε παρότι είχα γράψει ένα τμήμα του και να το αναπτύξω ξεχωριστά. Το κείμενο του οπορτουνιστή που παρεπιπτόντως προηγείται στην ψηφοφορία μιας και είναι ο μοναδικός καρεκλοκένταυρος που κάνει προεκλογικό αγώνα μαζί με τους λακέδες του αλλά και οι εξελίξεις στo Ροζάρνο (νότια Ιταλία) και τη Ν. Μηχανιώνα έδειξαν πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για αυτή την ανάρτηση.
Εδώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οδονητής δεν φιμώθηκε αντιθέτως είχε γίνει αυτοκριτική για την μη συμπερίληψή του κάτι που ήταν εν γνώση των συκοφαντών του blog. Ακριβώς γι αυτό αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε το - ντεμέκ σχόλιο - λιβελλογράφημά τους. Αλλά θα ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα στο απολογιστικό κείμενο με θέμα τις εκλογές των bloggers.


Το ζήτημα της κρίσης αποτελεί την βάση της συζήτησης ή του προβλήματος αν θέλετε (και) για το μεταναστευτικό. Μετανάστες υπήρχαν πάντα, με ή χωρίς χαρτιά. Σε περίοδο ανάπτυξης όχι δεν παραπονιέται κανείς γιατί "συμφέρουν". Όχι όμως σε περιόδους οικονομικής ύφεσης πόσο μάλλον στο σήμερα με την κρίση και την έκταση που αυτή έχει πάρει.

Η επίδρασή σε μια χώρα σαν την Κύπρο όπου το μόνο "προϊόν" είναι υπηρεσίες, νόμιμες (τουρισμός) και παράνομες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) έχει τραγικά αποτελέσματα. Το μεγάλο ποσοστό προσφύγων και μεταναστών λόγω εύκολης διέλευσης μέσω του κατεχόμενου βόρειου τμήματος, αλλά και λόγω μιας προηγούμενης οικονομικής ευμάρειας που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους να ψάξουν την τύχη τους στο χρυσοπράσινο φύλλο ευνοεί αστικοφασίζουσες αποπροσανατολιστικές απόψεις για το "ποιος φταίει" για την ανεργία.


Έχουμε και επίσημη φασιστική οργάνωση το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) το οποίο κατέβηκε στις ευρωεκλογές όπου πήρε 663 ψήφους ή 0.22%. Με μια πρόχειρη εκτίμηση μάλλον πρόκειται για κάποιου τύπου παρακλάδι της Χρυσής Αυγής το οποίο τροφοδοτείται με επαναπατρισμένο φοιτηταριάτο εξ Ελλάδος αλλά και οπαδούς κυρίως του ΑΠΟΕΛ (μετά του γιου του μέχρι πρότεινος προέδρου της ομάδας ο οποίος υπήρξε πρωτοστάτης σε ρατσιστικό επεισόδιο κατά τουρκοκύπριου στο English School πριν κανα-δυο χρόνια). Παρένθεση, οι Ελληναράδες αυτοί τουρκοφάγοι, φοιτούν στο σχολείο το οποίο δημιούργησαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες για τα τέκνα των αστοτσιφλικάδων λακέδων τους προκειμένου να τους προετοιμάσουν για σπουδές στη γηραιά Αλβιώνα και να γίνουν καλοί πράκτορές τους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Παρόμοιος είναι ο ρόλος του σχολείου αυτού και σήμερα.


Διοργάνωσε μάλιστα πορεία με μια 100αρα - βαριά-βαριά - άτομα ενάντια στη λαθρομετανάστευση. Το στυλ της πορείας α λα Χ.Α., δυάδες με μεγάλες ελληνικές σημαίες για να φαίνονται πιο πολλοί. Έχει γραφεία σε Λευκωσία και Πάφο. Στην Πάφο κοντά στα γραφεία τους είχαν γράψει και το θεϊκό σύνθημα Παιδεία-Στρατός-Εθνικισμός (ή Ελληνισμός δεν θυμάμαι).
Η αντισυγκέντρωση μάζεψε πολλαπλάσιο κόσμο το οποίο είναι το ενθαρρυντικό στοιχείο της υπόθεσης. Στην αντισυγκέντρωση την οποία διοργάνωσε ότι υπάρχει απο εξωκοινοβουλευτική αριστερά ας πούμε και συμμετοχή όλου του χώρου, συμμετείχαν και προσωπικότητες όπως η δήμαρχος Λευκωσίας η οποία είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ και ο γραμματέας των Οικολόγων. Όλα τα κόμματα πλην του Ευρωπαϊκού Κόμματος στα λόγια διαφώνησαν με το ΕΛΑΜ και την πορεία του. Γιατί όχι το ΕυρωΚο? Προσωπική εκτίμηση έχει να κάνει με το γεγονός πως ο αντιπρόεδρός του, Νίκος Κουτσού, πρώην πρόεδρος-ιδρυτής των ακροδεξιών Νέων Οριζόντων. 
Ο εν λόγω τύπος υπήρξε ιδρυτής του ΔΡΑΣΙΣ (νομίζω το ΚΕΣ μπήκε μετά) ακροδεξιάς φοιτητικής παράταξης Κυπρίων εν Αθήναις, αδελφής παράταξης της ΠΕΟΦ για τους συμπρωτευουσιάνους και με άλλα παραρτήματα στη Κύπρο κτλ. άτομα  - ουκ ολίγα - από το συγκεκριμένο χώρο ασπάζονται τέτοιες απόψεις και λογικές και αποτελούν/αποτελούσαν (εκλογική) πελατεία του Κουτσού.


Μια μαθηματική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Κύπρο. Ας υποθέσουμε πως στον κατασκευαστικό τομέα, ίσως τον μόνο παραγωγικό ας πούμε τομέα εργάζονται εν έτη 1990 100 Κύπριοι εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων. Πέφτει η ΕΣΣΔ έρχονται κύματα πρώην σοβιετικών πολιτών οι οποίοι κατευθύνονται κυρίως στον τομέα αυτό. Από τους 100 εργάτες και χάρη στην έλλειψη ταξικής συνείδησης (ευχαριστούμε το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού γι αυτό) οι 80 από αυτούς γίνονται άμεσα εργολάβοι/υπεργολάβοι προσλαμβάνοντας στη θέση τους 80 μετανάστες. Από τους 80 αυτούς μετανάστες οι 55 δεν έχουν χαρτιά (είναι "παράνομοι" σύμφωνα με διάφορους τύπους). Τα νούμερα θεωρώ πως προσεγγίζουν την πραγματικότητα μιας και πολλές φορές φοιτητές οι οποίοι πάνε κανα καλοκαίρι για μεροκάματο οικοδομοί διαπιστώνουν πως είναι οι μόνοι ντόπιοι πέρα από τ' αφεντικά τους. Μέχρι πριν μερικά χρόνια όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η κρίση αλλά και άκουσον άκουσον μετανάστες οι οποίοι δεν τίμησαν το φαί που τους δώσαμε να φάμε (λες και το δώσαμε τζάμπα) κι έγιναν αυτοί υπεργολάβοι και χτυπάνε τις δουλειές). Τότε μας χάλασαν.
Κρατάμε ως δεδομένο τις 100 θέσεις εργασίας. Ας υποθέσουμε πως διώχνουμε τους "ξένους" όπως λένε και μάλιστα μόνο τους "παράνομους" όπως λένε οι πιο light. Έχουμε κενές 55 θέσεις εργασίας. Ωραία, ποιος θα πάει να δουλέψει οικοδομή? Ο πρώην οικοδόμος που έχει να πιάσει μυστρί κοντά 20 χρόνια και πλέον κυκλοφορεί με μερτσεντέ? Ο γιος του με το Ρεπάν γυαλί που πίνει φραπουτσίνο και το πλερώνει 5 κι 6 ευρό? Εγώ σε λέω να φύγουν κι οι 80. Κι άμα βρουν 80 (ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ)-Κύπριους να πάρουν τη θέση τους δέχομαι να συνουσιαστούν παραφύση μαζί μου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Έποικοι, Μετανάστες και Τουρίστες (τι διεθνιστές είμαστε άλλωστε).


Υ.Γ. Όλοι αυτοί οι καριόληδες δεν λένε τίποτα για τους "νόμιμους" τουρίστες που έχουν συμβάλει μαζί με τους λιγούρηδες μπιζνεσμεν στην κοινωνικοπολιτιστική αλλοτρίωση του νησιού, με τους χιλιάδες Άγγλους πρώην, νυν και αει αποικιοκράτες που κατοικούν νόμιμα (με τα δικά τους κριτήρια) στην Κύπρο και που σε ορισμένες περιοχές πλειοψηφούν. Άμα ρέει το χρήμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: