Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μακριά από κόμματα μην βρείτε μπελά

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και κυρ παντελήδες οι αγανακτισμένοι!!!
Το τραγούδι μιλάει ξεκάθαρα για έναν ανθρωπο, μικροαστό που εχει λεφτα και το μόνο που τον νοιαζει ειναι να διατηρήσει αυτό το καθεστως και γαι το γιο του και δεν το νοιαζει τι γίνεται στον κόσμο.

Στο Σύνταγμα έχει και πρώην κυρ παντελήδες, οι οποίοι τώρα βγήκαν από το καβούκι τους, και καλώς βγήκαν αλλά οι περισσότεροι είναι ανεργοι, ελαστικά εργαζόμενοι, φοιτητές κλπ.

Και τι θες? κατευθείαν να ζητήσουν καταστατικό του επαναστατικού κόμματος (όχι του ΕΕΚ απαραίτητα-χεχε)?

Δε λένε όλοι οι αγανακτισμένοι έξω τα κόμματα και η οργανωμένη πάλη γενικώς, αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί πληρώνουν αμαρτίες άλλων! Τι να κάνουμε...

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Δεν έγραψα αφιερωμένο στους αγανακτισμένους γι αυτό το λόγο. Απλά αναδεικνύω τι προέλευσης είναι η λογική μακριά από κόμματα φίλε ανώνυμε...

Κόκκινος Τύπος είπε...

με το ίδιο σκεπτικό δημοσιεύσαμε και 'μεις πριν λίγες μέρες αυτό το εξαιρετικά - σε νόημα - συνεκτικό τραγούδι του Πάνου Τζαβέλα.

Οι αγανακτισμένοι, αν τους πάρεις έναν - έναν χωριστά, μάλλον δεν είναι (είμαστε) κυρ - Παντελήδες. Πρέπει όμως να μας προβληματίσει αν η "πλατεία" ως όλον (και ως υποκείμενο όπως παρουσιάζεται από αρκετούς) ηγεμονεύεται από το μικροαστισμό? Και τι καθήκοντα υποδεικνύει μια τέτοια διαπίστωση?

Κ.Μ. είπε...

Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα, τα ευτράπελα με τους αγανακτισμένους συνεχίζουν. Την Τρίτη οι αγανακτισμένοι ψήφισαν υπέρ σε δύο προτάσεις. 1) Να γίνει κοινή πορεία με τους εργαζομένους, 2) Να γίνει ξεχωριστεί πορεία με τους εργαζομένους. Αφού μετά από αρκετή ώρα κατάλαβαν ότι δεν γίνεται μάλλον αποφάσισαν να ενωθούν με τους εργαζομένους. Τετάρτη τώρα, ξεκίνησαν με ξεχωριστή πορεία από το λευκό πύργο, έφτασαν τα πρωτοβάθμια, και κρατούσαν συνεχώς απόσταση 500 μέτρων (μην μολυνθούνε από τα κόμματα, η κομματίαση είναι μεταδοτική :Ρ ). Εμείς σταματούσαμε και τους περιμέναμε, και αυτοί δεν έρχονταν με τίποτα. Τόσο πολύ θέλουν να ενώσουν τον λαό :Ρ. Δεύτερο ευτράπελο, αφού έχουν κατάβρίσει τον κόσμο που σύχναζε στην βαλαορήτου το Σαββάτο (η ντουντούκα φώναζε συνθήματα τύπου «ελάτε μαζί μας» και οι αγανακτισμένοι φώναζαν «ουστ») στην πορεία όταν έφτασαν στην Αριστοτέλους και έπρεπε να ανεβούν πάνω προς το ΕΚΘ, συναντήθηκαν με το ΠΑΜΕ, και τραγουδούσαν «πότε θα κάνει λευτεριά» και μετά ειρωνεύτηκα «στο μαντρί» και τέτοια, σε περίπου 7000 με 8000 άτομα που κατεβήκαν με το ΠΑΜΕ. Ο «ελληναράς» σε όλο του το μεγαλείο, κανένας σεβασμός στον αγώνα των άλλων, απλά κάνουμε το κομμάτι μας. Στους αγανακτισμένους ο μικροαστισμός κυριαρχεί. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Κ.Μ. είπε...

den thelw na se prizw me ta politika koutsompolia, alla apoti fenete )kati pou den to eixa parei xampari egw), thn ksexoristi poreia (ksexoristh apo ta kommata) thn protine h... KOE ( http://kokkinoparko.blogspot.com/ ). Meta apo to kinima twn aganaktismenwn an h KOE paraminei organosh tote ofilei na faei skliri kritiki. Pio opportounistiki organwsh mallon den yparxei

Ανώνυμος είπε...

Παραφράζοντας τις Τρύπες: Είναι μονόδρομος ο κατήφορος που έχουν πάρει, και δεν τους βλέπω να γυρίζουν πίσω...