Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Υπόθεση Παλαιστίδη, Σάββας Μιχαήλ και Διανόηση

Η ανάρτηση αυτή έρχεται σε μια συγκυρία που δεν θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε ως κομμουνιστές-επαναστάτες που θα έλεγε και ο καπετάν(ιος) (Πέτρος) Γιώτης. Άμα δείτε το "Ένα καράβι για τη Γάζα" θα καταλάβετε τι εννοώ. Η υπόθεση Παλαιστίδη (μάλλον) κλείνει με νίκη του εργαζόμενου που επαναπροσλήφθηκε. Έγιναν μια σειρά από τοποθετήσεις περί διανοουμένων τόσο στον τύπο (π.χ. Αυγή, ΠΡΙΝ, Προλεταριακή Σημαία, κτλ), στα blogs αλλά και εκδηλώσεις όπως επίσης έληξε και η ψηφοφορία του Πρίσματος για το τι τύπου επιχείρηση είναι οι εκδόσεις "Άγρα".

Η Κ.Ε. του ΕΕΚ συνεδρίασε στις 3/3 και μετά το σάλο που δημιούργησε το κείμενο που υπέγραψε η ηγεσία του κόμματος της εργατικής τάξης (το ΕΕΚ ντε) για να μας πει πως νταξ το κείμενο είχε αδυναμίες και στην τελική δεν ήταν το ίδιο με αυτό των αστών διανοουμένων (ας πούμε δεν αντιλέγω σε αυτό).

Αλλά δεν μ' αρέσει το δούλεμα και η υποκρισία. Στο φύλλο 471, της 13ης Φεβρουαρίου 2010, της επαναστατικής εφημερίδας (που λέει κι ο υπότιτλός της) "Νέα Προοπτική", 15ημερο όργανο του ΕΕΚ (Τροτσκιστές) διαβάζουμε στην ανακοίνωση που το ΕΕΚ (Τροτσκιστές) εξέδωσε τις 2 Φεβρουαρίου (όλη η ανακοίνωση εδώ):

"Ο συνάδελφος Ντίνος Παλαιστίδης απολύθηκε από την εργασία του γιατί τόλμησε να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας να του αναγνωριστεί το πραγματικό εργασιακό καθεστώς με το οποίο τον απασχολούσαν οι εκδόσεις «Άγρα». Η εταιρεία ενώ τον απασχολούσε σαν πωλητή αρνιόταν να του αναγνωρίσει την ειδικότητα στην σύμβασή του.

Ο εργαζόμενος λάστιχο, ο εργαζόμενος πολυεργαλείο… Αυτό είναι το όνειρο του κάθε εργοδότη ώστε ο εργαζόμενος να μην μπορεί να ξεχωρίσει πότε εργάζεται και πότε όχι. Πάντοτε στην διάθεση της επιχείρησης και να καλύπτει όποια ανάγκη προκύπτει στην επιχείρηση. Κι όταν τολμήσει να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, σ’ αυτό τον Ταρτούφο υποκριτή, τον σύγχρονο Πιλάτο, να τιμωρείται με την ποινή της απόλυσης για το θράσος του."


Διαφωνεί κανείς; Εγώ πάντως όχι

Πάμε στο κείμενο που συνυπογράφουν μαζί με Μπιτσάκι και σία τα στελέχη του ΕΕΚ:

Λυπόμαστε για το ότι μια σχέση εργοδότη-εργαζόμενου με διαφορές και εντάσεις, κατέληξε σε απόλυση. Αλλά το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για να συζητηθεί το ευρύτερο πρόβλημα των συνθηκών εργασίας στο χώρο του βιβλίου. Αντί γι’ αυτό, γίνεται, γραπτά και προφορικά, μια θορυβώδης και άδικη προσπάθεια απαξίωσης της «Άγρας».

Εγώ ήξερα πως η αντίθεση Κεφάλαιο-Εργασία είναι αγεφύρωτη και ασυμβίβαστη. Έλα που εδώ μας λένε πως όχι μόνο μπορεί να συμβιβαστεί αλλά μπορεί να γίνει και δημιουργική!!! Επίσης είναι τελείως διαφορετική η παρουσίαση της κατάστασης στην πρώτη ανακοίνωση του ΕΕΚ και στο κοινό κείμενο. Και έρχεται το ΕΕΚ να μας πει πως δεν είναι αντιπαραθετικές οι ανακοινώσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι το ΕΕΚ. Όπως έχει πει και το σφυροδρέπανο πολλά και διάφορα ακούστηκαν και στην εκδήλωση του σωματείου βιβλίου-χάρτου με θέμα τους διανοούμενους κτλ. Το λινκ για την παρουσίαση αυτή το δίνω πιο πάνω.

Δεν είναι τυχαία η επικρατούσα απάντηση στο γκάλοπ περί της φύσης της επιχείρησης Άγρα ότι ο Σ. Μιχαήλ και οι φίλοι του το γνωρίζουν. Σε λίγο θα μας πούνε κάποιοι πως η ΜΠΟΥΚ@, το Π@ΝΔ@ΙΜΟΝΙΟ, η Κ@Β@ του @ΓΓΕΛΙΔΗ και οι λοιπές επιχειρήσεις της ΑΝΑΡΧΙΑΣ @.Ε. αποτελούν κολλεκτίβες επειδή τα μεροκάματα είναι καλά και όλοι εκεί μέσα είναι @ν@ρχικοί (Οι αρκούδες του Βορρά το κατάλαβαν το σχόλιο εσείς εκεί στην πρωτεύουσα θα μείνετε με την απορία).

Υ.Γ. Η γραμματεία του Π.Γ. της Κ.Ε. του Ερυθρού Πρίσματος, δηλαδή εγώ, χαιρετίζω τις διαbloggerικές συναντήσεις που έγιναν στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων με τις Αντιγειτονιές, το Σπίτι του Λαού και το Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα. Δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε σε κοινό ανακοινωθέν γιατί οι τροτσκιστικές αντιλήψεις του Σπιτιού του Λαού και ο μπρεζνιεφισμός του Απολιθώματος έκαναν αδύνατο κάτι τέτοιο. Δεσμευόμαστε όμως να ξανασυναντηθούμε για να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος.

Υ.Γ.2 Δεσμεύομαι στο μέλλον να επανέλθω με μια τοποθέτηση περί διανόησης γιατί η αλήθεια είναι πως εδώ δεν το έπιασα το ζήτημα. Πρέπει να διαβάσω για το θέμα γιατί τα έχω ξεχάσει και αυτό με ζορίζει.

8 σχόλια:

Itachi21 είπε...

Συμφωνω μαζι σου , απλα βγαλε το ονομα εκει που λες για επιχειρησεις.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Η γραμματεία, του ΠΓ, της ΚΕ του Ερυθρού Πρίσματος αποφάσισε αμεσοδημοκρατικά πως πρέπει να εισακουστεί η παράκλησή σου!

Itachi21 είπε...

Δεν τα ξερω εγω αυτα. Τι δουλεια κανς ? ΣΚΑΒΣ ?

ΚΚ είπε...

Έχουμε χορτάσει μεγάλα λόγια στο εξωκοινοβούλιο. Φανταστείτε τι θα λέγανε όλοι αυτοί οι κύριοι άμα την ίδια συμπεριφορά είχε το ΚΚΕ. Τότε, μάλιστα! Όλοι θα έφριτταν με τη "σταλινική" (ανάθεμα και αν ένας σταλινικός στην ιστορία έκανε τέτοιου είδους πατάτα!) νοοτροπία του.
Ένα μόνο θα πω. Επειδή ανήκω σε ένα χώρο που πλήρωσε κάποτε βαριά την αίσθηση βεβαιότητας που είχε, και επειδή οφείλει την ύπαρξη του και στο ότι φυλάγεται συνειδητά από τον εαυτό του, προσέξτε! Γιατί μπορεί εμείς κριτική σωστή να μην κάνουμε, (έπρεπε να σας είχαμε ξεχέσει) αλλά θα την κάνει ο ίδιος ο κόσμος σας που νομίζετε οτί μπορείτε να κοροϊδεύτε μπροστά στα μούτρα του. Αυτές οι τακτικές πάντα είχανε κοντά ποδάρια

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Το κόκκινο πρίσμα επιχείρησε στην τριμερή συνάντηση με ραβασάκια να μοιράσει τον μικρόκοσμό μας.
Μλ κκε ενενήντα δέκα αυτοί. Κομμουνιστική ανανέωση ενενήντα δέκα εμείς. Μαλώσαμε στην ανταρσύα που δεν την ήθελε κανείς και στον ποσάδα που τον θέλαμε κι οι δύο και γι' αυτό δεν καταλήξαμε σε κοινή ανακοίνωση.

TRASH είπε...

Ουσιαστική παρέμβαση:
http://odonitis.freehostia.com/?p=437

Ανώνυμος είπε...

το εεκ σε πειραξε?
την πολιτικη σταθεροτητα του εεκ ομως οσο αναφορα την παλη του για την παγκοσμια εργατικη επανασταση (σου θυμιζει κατι αυτη η λεξη..?)...δεν την αναφερεις.
αλλα οταν δινει τον "αγωνα" σου μεσα στα blogs που να δεις τι γινεται στους δρομους.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Ρε ανώνυμε, αν δεν διαβάζεις καλά στην οθόνη τύπωνέ την ανάρτηση. Όπως γράφει στο ίδιο το άρθρο "το πρόβλημα δεν είναι το ΕΕΚ". Να αναφέρω που την επανάσταση. Κι άμα την αναφέρω και ταχθώ στο πλευρό του Ψυχάρη απέναντι στις απολύσεις στο Βήμα π.χ. τι έγινε; Ποιον αγώνα μέσα στο blogs, είσαι εκτός τόπου και χρόνου, γιατί αλλιώς θα έβλεπες πως οι αναρτήσεις γίνονται κάθε πούτσου ανήμερα γιατί ακριβώς έχουμε και δουλειές.

Παρεπιπτόντως για πες, συμφωνείς με τις υπογραφές των στελεχών του ΕΕΚ στο κείμενο για την υπόθεση; Συμφωνείς πως υπάρχει αντίφαση μεταξύ αυτού του κειμένου και της καταγγελίας του ΕΕΚ για το ίδιο θέμα και πως η απόφαση της Κ.Ε. για το θέμα μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε είναι μια σούπα;

Επίσης με εκνευρίζει που τόσους μήνες μετά ενώ γίνεται της πουτάνας έρχεσαι να σχολιάσεις σε στυλ μου φάγατε το μπιφτέκι μου. Να ζητήσεις τις ευθύνες από τα στελέχη του ΕΕΚ, εγώ απλά αναφέρω αυτά που έγιναν δεν τα έκανα. Και άμα τα έκανε άλλως θα τα έχωνα στον άλλο, όπως έχω αναφέρει για άλλους κατά καιρούς.

Μου θυμίζεις κάτι κνίτες που ξεκινάνε την κουβέντα με βάση την αρχή "το κόμμα έχει πάντα δίκαιο" άρα ότι κριτική του κάνεις είναι λάθος, εκ του πονηρού, προβοκατόρικη και δεν ξέρω γω τι...για να ξεκολλάμε γιατί χωρίς κριτική και αυτοκριτική θα μείνουμε μέσα στο λάκκο με τα σκατά.