Οι εκδόσεις Άγρα δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση. Έτσι μας πληροφορούν στελέχη της (εξωκοινοβουλευτικής κυρίως) αριστεράς όπως ο Σάββας Μιχαήλ, ο Θόδωρος Κουτσουμπός, ο Ευτύχης Μπιτσάκης, η Νάντια Βαλαβάνη κτλ.
Όλα τα ονόματα υπάρχουν εδώ μαζί με τη "δήλωση" που υπέγραψαν: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1136674.
Και μου γεννάται η απορία. Δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, άρα τι είναι? Μια αναρχική κολλεκτίβα στη μέση του καπιταλιστικού εκδοτικού κόσμου? Μια σοσιαλιστική όαση κάπου στην καπιταλιστική έρημο? Κι ο Πετσόπουλος δεν είναι εκδότης παρά ένας προλετάριος που δουλεύει εξίσου με τους υπαλλήλους της "'Αγρα" κάτω από τις ίδιες συνθήκες? Και αντί να καρπώνεται την υπεραξία μοιράζει τα κέρδη εξίσου σε όλους? Μήπως δεν υπήρξε απόλυση αλλά εξοστρακισμός μετά από αμεσοδημοκρατική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ελευθεριακής Εκδοτικής Κομμούνας "Άγρα"?
Σαν δεν ντρεπόσαστε λέω εγώ!!! Δεν τα κατάφερε να βγει λάδι με τους αστούς διανοούμενους και τον καλύπτουν οι αριστεροί (ή μήπως "αριστεροί"). Ο Παλαιστίδης μου γίνεται πιο συμπαθής μέρα με τη μέρα παρότι από την αρχή τον στήριζα χωρίς αυταπάτες που λένε.
8 σχόλια:
Αυτή η φιλολογία στο χώρο ότι ο τάδε δεν είναι καπιταλιστής, η τάδε επιχείρηση είναι κολλεκτίβα και τα αρχίδια μου κουνιούνται, έχει κάνει πολύ ζημιά. Κάποιοι έχουν κάνει τραστ με κολλεκτίβες.
λεει οτι δεν ειναι μια "οποιαδηποτε καπιταλιστικη επιχειρηση". Αυτο σημαινει, αν λαβουμε υποψιν ολο το κειμενο, πως το συνολο καπιταλιστικων επιχειρησεων χωριζεται σε διαφορες κλασεις. Εν προκειμενω, μαλλον σε δυο: τη μια οπου για καποιους λογους οι εργαζομενοι δικαιουνται να αντιδρουν και την αλλη οπου για καποιους αλλους λογους δεν εχουν δικαιωμα να αντιδρουν. Να χαρω τον επαναστατικο μαρξισμο του Σαββα.
Για την ακρίβεια λέει: "Η «Άγρα» δεν είναι
μια οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση"
Και το δικαιολογεί:
"1) Διακρίνεται για την ποιότητα των
εκδόσεών της, και 2) τα τριάντα χρόνια της ύπαρξής της δεν έχει προβεί σε απολύσεις."
Πλέον, χάρη στη δημιουργική ανάπτυξη του μαρξισμού από το Σάββα Μιχαήλ, ξέρουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καλών καπιταλιστικών επιχειρήσεων: Καλή ποιότητα προϊόντων και καλό εργασιακό περιβάλλον.
Η συντριβή της παρέκκλισης θύμισε ποσοστά νδ. Ο σπαρίλας απέτυχε να γίνει κόμμα στη θέση του κόμματος με την τρίτη θέση.
Ο μπιτσάκης είναι σα να μας λέει ότι στην άγρα υπάρχουν καλοί και κακοί -οι πρώτοι εκδίδουν τα βιβλία του κι οι δεύτεροι απολύουν κόσμο.
Αλληλεγγύη στον παλαιστίδη (το δ με νι)
Όντως,4 από το ΕΕΚ,1 από την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος,1 από το ΝΑΡ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ),1 από ΣΥΡΙΖΑ (κύκλος Αλ.αλαβάνου)…
Για πάρε όμως να προσθέσεις στην ανάρτησή σου:
http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1087
http://www.okde.org/keimena/okde_agra.html
υ.γ.(1)υπήρξε όμως κι δήλωση πολιτικού λάθους επί της υπογραφής:
http://apolysiagra.wordpress.com/2010/02/25/%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7/#comment-43
υ.γ.(2) σε ΑΥΓΗ & ΕΠΟΧΗ της Κυριακής 28/02 πάντως,υπήρχαν αξιόλογα κείμενα επί του θέματος,αξίζει να τα ψάξεις (κι ας διαφοροποιείσαι πολιτικά)
@μπρεζνιεφικό αποίθωμα μπορεί να νίκησες φαινομενικά, αλλά ο λαός της παρέκλισης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά...
http://www.youtube.com/watch?v=9Kzzf2b6Ipw
Όχι μόνο κέρδισε ο μπρέζνιεφ, αλλα σχηματίζει και κυβέρνηση.
Δημοσίευση σχολίου