Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Με φρου φρού κι αρώματα (το part 2 των εκλογικών εκτιμήσεων του Πρίσματος)


Παρότι έλεγα να συνεχίσω με το (σ)εξωκοινοβούλιο λέω να γράψω πρώτα για τα παιδιά των κατοίκων της πηγάδας και μετά να πάω στα δικά μας.
Οι άριοι (εδώ γελάμε) πολλαπλασιάζονται (εδώ κλαίμε) αφού έλαβαν 6.97%. Πολύ κομβικά:
  1. Θεωρώ πως το αποτέλεσμά τους ήταν ολίγον πλασματικό αντίστοιχα με αυτά των τριών φιλελεύθερων κομμάτων που πήραν κι αυτά συνολικά 6.5%. Η αποστοίχιση ενός κόσμου από τη ΝΔ, όχι όμως από τη δεξιά διοχετεύτηκε στους νεοναζί. Δεν αποκτήσαμε 440.894 νεοναζί από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι νεοναζί δεν έχουν αυξήσει την επιρροή τους ή ότι στη ΝΔ δεν συμμετείχαν ή ψήφιζαν νεοναζί, (φιλο)χουντικοί, ρατσιστές, σωβινιστές κτλ οι οποίοι ένοιωσαν να εκφράζονται για να μην πω να απελευθερώνονται ψηφίζοντας τους ναζί του Μιχαλολιάκου.
  2. Ιδίως με την είσοδο του Καρατζαφύρερ στη βουλή (αλλά και από το αμέσως προηγούμενο διάστημα αυτής) μαζί με Βορίδη, Άδωνι Πλεύρη junior και λοιπά μπουμπούκια είχαμε μια μόνιμη (ανα)παραγωγή “ακραίου” λόγου εντός κι εκτός κενοβουλίου. Ένα τέτοιο λόγο άρχισε να εκφέρει και ο ντεμέκ κεντρώος χώρος του μΠΑτΣΟΚ κύρια από Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη, Παπουτσή, Λοβέρδο και άλλα στελεχά. Τα λέει κι ο Λιάκος (όχι ο Λιακό). Όλη αυτή η διαδικασία “ήπιας προσαρμογής” του ακροατηρίου (ελληνικός λαός) σε μια τέτοια φρασεολογία, επιχειρηματολογία αλλά και σε προτεινόμενες λύσεις του τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες δεν έγινε από μια πίεση από τον “ακραίο χώρο” όπως π.χ. λεγόταν πως το μΠΑτΣΟΚ πιέζεται από το ΛΑΟΣ αλλά ως επιλογή της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού για αυταρχικοποίηση-φασιστικοποίηση της κοινωνίας ως προσπάθεια ανακοπής της ριζοσπαστικοποίησης που θα μπορούσε να επιφέρει η επιδείνωση της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης πλατιών στρωμάτων της κοινωνίας. Αυτή η προσπάθεια (θα) περιλαμβάνει θεσμικά και μη μέσα, γι αυτό είμαι σίγουρος.
  3. Οι νεοναζί θεωρώ πως είναι απολύτως ελεγχόμενοι από το σύστημα και άρα και οι κινήσεις τους σε μεγάλο βαθμό θα είναι ελεγχόμενες για μεγάλο διάστημα. Δεν θεωρώ πως είναι απίθανο να πέσουν εάν ξαναγίνουν εκλογές σε ένα μήνα ή και να δούμε σημαντικά τους μέλη να καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει και για τα οποία μέχρι τώρα το σύστημα επέλεγε να αναβάλλει τις εκδικάσεις ή και να μην τους διώκει για να τους έχει στο χέρι.
  4. Οι νεοναζί έκαναν δουλειά στη νεολαία εδώ και χρόνια κύρια μέσω οπαδικών συνδέσμων. Παρότι διάφοροι του χώρου οι οποίοι δεν ήταν τόσο ντούροι κομμουνισταράδες και επαναστάτες ώστε να απέχουν από όλες τις βλαβερές απολαύσεις-”όπια του λαού” όπως το ποδόσφαιρο το επισήμαναν συχνά. Η απάντηση ήταν πως δεν ασχολούμαστε με χούλιγκαν, ανεγκέφαλους, καθυστερημένα στρώματα σε σχέση με τις επαναστατικές αφεντομουτσούνες μας. Τώρα λουζόμαστε (και) τα αποτελέσματα της στάσης μας.
  5. Οι νεοναζί παρεμβαίνουν αναβαθμισμένα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερα τμήματα των υποβαθμισμένων συνοικιών των αστικών κέντρων με τοποθετήσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (εγκληματικότητα, ανέχεια, υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα) δίνοντας μια ψεύτικη και εύκολη λύση. Για όλα φταίνε οι μετανάστες. Ο χώρος πάει στο άλλο άκρο. Από απόσταση κατά βάση λέει πως δεν φταίνε οι μετανάστες (σωστό) αλλά συμπεριφέρεται λες και δεν υπάρχει πρόβλημα (λάθος). Αυτό όχι μόνο δε βοηθάει αλλά δίνει περισσότερο έδαφος εν τέλει σε ρατσιστικές αντιλήψεις να παίζουν μπάλα.
  6. Θεωρώ πως το ζήτημα του φασισμού-ναζισμού πρέπει επιτέλους να το δούμε σοβαρά. Αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο, όχι μόνο ως προς την πρακτική τους αλλά και ως προς την επιχειρηματολογία τους. Επίσης ας παρέμβουμε ουσιαστικά επιτέλους εκεί που υπάρχει το πρόβλημα κι ας μην τους αφήνουμε να αλωνίζουν. Εύκολο; ΟΧΙ. Αναγκαίο; ΑΠΟΛΥΤΑ!
Αφιερωμένο:

1 σχόλιο:

Κ.Μ. είπε...

Ξέρεις τι γίνεται krasnoy Πρίσμα, αυτή τι στιγμή κυριαρχεί το να αποκαλύψουμε ποιοι είναι, καθώς νομίζουν πολλοί ότι 400.000 ψήφισαν ενώ δεν ήξεραν τι είναι η ΧΑ. Συγνώμη κιόλας όλοι μας από το γυμνάσιο ξέραμε τι είναι η ΧΑ. Εγώ θυμάμαι από το λύκειο (που τότε δεν ήμουν αριστερός) μάχες που δίναμε όταν κάποιος σκεφτόταν να πάει ΧΑ. Δεν είναι κάτι άγνωστο στον κόσμο. Δεν ψήφισαν 440.000 ΧΑ επειδή είναι φασίστες. Καμία σχέση. Ψήφισαν επειδή “έχουμε πρόβλημα με το μεταναστευτικό”, και την δήθεν αντιμνημονιακή τους στάση. Το έχω πει πολλές φορές το μεταναστευτικό είναι όντως βόμβα που περιμένει να σκάσει. Εκεί επικεντρώνουν τα αυγά. Αν δεν απαντάει κανείς σε αυτό (συγκεκριμένα και με πολιτικές προτάσεις) δεν απαντάει σε τίποτα.