Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δημοσιογραφία του κώλου ή αλλιώς τι κοινό έχει ο Μάο και ο Χριστόφιας

Όποτε βρίσκομαι στη μαρτυρική μεγαλόνησο διαβάζω τις εφημερίδες μιας και ανελλιπώς ο πατήρ Πρίσμα διαβάζει εφημερίδα. Παρότι σταθεροποιηθήκαμε στην υποτιθέμενη κεντρώα εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ενοίοτε παρεισφύουν στο σπίτι κι άλλες πλην "Χαραυγής" (του εωσφόρου) την οποία είχα την τιμή να μελετάω όταν ήμουν στο γυμνάσιο στο σπίτι του γείτονά μου που ήταν καλουπατζής και άρα ως εργατική τάξη διάβαζε τη γραμμή του γ.γ. και νυν Πρόεδρα.

Σήμερα (17 Αυγούστου 2011) το μενού είχε "Σημερινή" φίλα προσκείμενη στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ας πούμε ΝΔ). Στη σελίδα 10 διαβάζω το άρθρο της δακτυλογράφου γιατί δημοσιογράφος αποκλείεται να είναι, Φανούλας Αργυρού, με τίτλο "Τα τανκς του Μάο και τα δακρυγόνα του Χριστόφια". Αμέσως σκέφτηκα, να δεις που η *********** εννοεί την Τιεν Αν Μεν. Και ναι εννοούσε την σφαγή στην πλατεία που έγινε μόνο 13 χρόνια μετά το θάνατο του Μάο. Βέβαια μας ενημέρωσε πως επικεφαλής ήταν τότε ο Τενγκ αλλά λίγη σημασία έχει αφού της χώρας είχε ηγηθεί ο Μάο.  Και γιατί ρε συ Φανούλα δεν έβαλες για τίτλο "Τα τανκς του Μάο και τα δακρυγόνα του Μακάριου" αφού αυτός είχε ηγηθεί πρώτος της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Στην Κύπρο η ιστορία περιορίζεται στα εξής, είμαστε ανέκαθεν Έλληνες (το μελαμψό της φυλής είναι η προσαρμογή του γένους στο solarium), 55-59 διώξαμε τους Άγγλους (και κρατήσαμε μόνο τις αγγλικές βάσεις, το αγγλικό σύστημα οδήγησης, το αγγλικό σύνταγμα, την αγγλική γλώσσας, τους άγγλους τουρίστες, κτλ) και το 1974 έγινε η εισβολή και λίγο πριν έγινε κι ένα πραξικόπημα αλλά δε βαριέσαι. Γι αυτό και διαβάζουμε ανιστόριστους τίτλους στα "άρθρα" των φυλλάδων.

Στο ίδιο άρθρο μαθαίνουμε πως ο Ηλεκτροπαραγωγικός Σταθμός του Βασιλικού που καταστράφηκε ήταν ίσως ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο (σε design;), ότι ο Χριστόφιας είναι ίσως ο χειρότερος πρόεδρος του κόσμου γιατί θυσιάζει την ασφάλεια της χώρας του για χάρη σχέσεων άλλων χωρών και ιδεολογιών περασμένων αιώνων και άλλα πολλά.


Για τον Χριστόφια εγώ έχω τοποθετηθεί και για το ΑΚΕΛ αλλά όντως το ΑΚΕΛ θυσίασε την ασφάλεια της χώρας αλλά όχι (μόνο) για το Ιράν και τη Συρία που θέλουν να μας πείσουν αλλά και γιατί έσκυψε το κεφάλι στις ΗΠΑ τις οποίες κωλογλύφει η φυλλάδα αυτή και ο Δημοκρατικός Συναγερμός που στήριζε και στηρίζει το αμερικάνικο σχέδιο ΑΝΑΝ. Τελικά στο σπίτι του κρεμασμένου πολλοί μιλάνε για σκοινί.


Υ.Γ. Εάν ο σταθμός ήταν στους χειρότερους δεν θα υπήρχε πρόβλημα; 
Υ.Γ.2 Κλείνω γιατί έχω ήδη συγχιστεί πόλύ!
Υ.Γ.3 Από τον καιρό που γνώρισα την Φανούλα άρχισα να εκτιμώ τον Πάσχο
Υ.Γ.4 Λέμε και κανα υστερόγραφο 3 για να περνάει η ώρα!

2 σχόλια:

KK είπε...

Σαν τη Σώτη δεν είναι κανείς

Ανώνυμος είπε...

Ζήσε μαη(!) μου να φας τριφύλλι (χαλούμι?) έγινε η Κύπρος (απο κινηματικής πλευράς) ,ο ανταριασμένος "κομμουνιστής" Χροστόφιας κομματικός αδελφός της Αλέκας ανόρθωσε την διαπόμευση του κομμουνισμού τόσα χρόνια μιά χαρά .

Όσο για τη δακτυλογράφο ίσως θα πρέπει να ξέρει ότι είναι μπανάλ να τρώς το ίδιο άχυρο 70 χρόνια τώρα .

Ο.Ν.