Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η αγαμία σκοτώνει την αριστερά!

ΑΕΠΙ (Αριστερή Ενότητα Πεινασμένων για Ιδονή (το ι με η))



Συζητώντας τελευταία έχει ανακύψει το μείζων ζήτημα. Ώριμες συνθήκες, μεγάλη αναταραχή αλλά για τον πούτσο κατάσταση. Ως προς το τελευταίο εάν αυτό είναι κυριολεκτικά ή μεταφορικά θα το βγάλει η ίδια η κουβέντα για να μην πω η ίδια η ζωή.
Οι κομμουνισταί αντί να ξεκαυλώνουν στα κρεβάτια της ζωής και να παλεύουν στους δρόμους του αγώνα, ξεκαυλώνουν στους δρόμους και στα κρεβάτια άντε να την βρουν με την παλάμη τους ή το δάχτυλό τους. Σίγουρα δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, για να μην πω τον έχουν χάσει όπως είχαν τραγουδήσει οι Ραδιοκέφαλοι αυτοκριτικά (και προφητικά) πριν από χρόνια. Και όχι μόνο το(ν) έχουν χάσει αλλά γαμάνε και την ψυχή του μέσου αριστερού, του μέσου προοδευτικού ανθρώπου ο οποίος μέσα στη λαίλαπα της επίθεσης του συστήματος κλίνει επ’ αριστερά και αντί να δει ελπίδα κινδυνεύει να φάει καμιά καδρονιά στο κεφάλι.
Στην Πάτρα για να περάσεις από τους μηχανολόγους έπρεπε να αποφύγεις τα ραντεβού ΑΡΑΣ-ΑΡΑΝ, στο Βόλο κινδύνευες από τα ΚΝΑΤ, γενικά αγροτουρισμό στην επαρχεία δεν κόβω φέτος, έχει καταστεί εκτός από ακριβός και επικίνδυνος. Και φυσικά μια από τα ίδια στο Φυσικό Αθήνας, χάος ντου γηπεδισμός παντού.
Κάποτε η αριστερά ήταν Αριστερά και για την πάρτη της στήνονταν στον τοίχο της Καισαριανής, ζούσανε ολάκερη ζωή στα Μακρονήσια, δεν γνώριζαν τον έρωτα, πέθαιναν νωρίς, αλλά ήταν ερωτευμένοι με τη ζωή, όχι ανέραστοι σαν αυτούς που μας προδώσανε που λέει και το άσμα του Καρδιτσιώτη τροβαδούρου.



Το θέμα αυτό προέκυψε από δυο διαφορετικές συζητήσεις για διαφορετικά θέματα με διαφορετικούς ανθρώπους. Βέβαια έχει ανακύψει και στο παρελθόν μιας και η ιστορία του κινήματος που κάποτε βαφόταν με αίμα και σπέρμα τώρα γράφεται με κλανιές που δεν μπορούν να βάψουν ούτε αυγά. Εάν κάποιος θίγεται από το στυλ και τη φρασεολογία μου να πω πως η πράξη παράγει θεωρία και η σημερινή πρακτική του μεγαλύτερου τμήματος της αριστεράς δεν μπορεί να παράξει τίποτα καλύτερο από αυτό το κείμενο (της πλάκας).
Αλλά εμείς σε πείσμα των καιρών θα συνεχίσουμε να ατενίζουμε το αύριο με βάρκα την ελπίδα και οδηγό το άγνωστο, βάζοντας μπροστά την κόκκινη σημαία διότι με αγώνα η λευτεριά μας είναι αναγκαία.

Υ.Γ. "ΓΑΜΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ" τάδε έφη Τζιμάκος

Υ.Γ.2 Αφιερωμένο ένα τραγούδι που εκτός από αγαπημένο προέρχεται από ένα από τους μεγαλύτερους στοχαστές της περιόδου που είδε το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ να έρχεται πριν ακόμη ερωτευτεί η αριστερά τον Παπανδρέου, πριν την ήττα, ήττα που του στοίχισε και μέσα από την απογοήτευση φαίνεται η πορεία του από την αριστερά  (κόκκινη σημαία), στην αναρχία (μαύρη και κόκκινη σημαία) και στο θάνατο.

3 σχόλια:

reddove είπε...

η πολιτικη αντιπαραθεση εχει πεσει σε γηπεδικο επιπεδο απο καθε αποψη, και περα απο τη βια καθεαυτη δηλαδη. Και αν αυτο φαινοταν σε περιοδους που τα πραγματα δεν ηταν και τοσο πολυ πιεστικα, τωρα ειναι και πιο εμφανη.

Αυτη η αριστερα δεν εχει πια να προσφερει τιποτα για να παει η υποθεση παραπερα... Σιγουρα πολυς κοσμος που θελει να αντιδρασει δρα μεσα απο αυτη και ειναι λογικο με βαση την ιστορικη πορεια του κινηματος στην ελλαδα, δεν την απαξιωνω τελειως. Αλλα περα απο αυτο, σε επιπεδο παραγωγης πολιτικης δεν εχει να προσφερει τιποτα και ουτε καν εχει διαθεση να προσπαθησει να το κανει.

Δηλαδη πως να πανε τα πραγματα παραπερα οταν στη θεσσαλονικη αντι να δουνε τα προβληματα στρουθοκαμηλιζουν και βαζουν τους φοιτητες στις συγκεντρωσεις των πρωτοβαθμιων σωματιων (δεν ειμαι σιγουρος αν ο πληθηντικος ειναι δοκιμος βαθμος εδω αλλα θα τους κανω τη χαρη...) για να μην ειναι τρεις κι ο κουκος; Και πως αντιλαμβανεσαι τις ευθυνες και τις αναγκες που υπαρχουν στους εργασιακους χωρους (που τελικα αμφιβαλω αν τα αντιλαμβανονται, μαλλον απλα στρουθοκαμηλιζουν) και το πως αντιλαμβανεσαι το φοιτητικο κινημα και τους συλλογους, τοσο σε επιπεδο διαδικασιων οσο και περιεχομενου.

Αυτο που βλεπω σε επιπεδο οργανωμενης αριστερας στα πανεπιστημια απο το μαη ιουνη μεχρι σημερα ειναι πως παει απο το κακο στο χειροτερο απο ολες τις αποψεις, και αυτο αφορα τους παντες. Και ειναι κριμα γιατι κατα τα αλλα υπαρχουν προυποθεσεις για αλλα πραγματα...

reddove είπε...

επισης δεν μπορω να μην θιξω το σεξιστικο και φαλλοκρατικο χαρακτηρα που διαπνει το ποστ απο αποψη τοσο εκφρασεων οσο και φωτογραφιων.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Ως προς το δεύτερο σχόλιο να αναφέρω πως ο ΚΚ θεωρεί πως το κείμενο ωθεί τους αριστερούς να αποτάξουν τον πουριτανισμό τους. Κάτι παραπάνω θα ξέρει. Εγώ μέχρι να μου το πει σκεφτόμουν να το λογοκρίνω αλλά μετά είπα, "δε γαμιέται άμα αυτολογοκρινόμαστε και στα blog μας που θα μιλήσουμε ελεύθερα;"

Ως εκ τούτου άμα θέλεις σαβουάρ βιβρ στην o.a. blog! Μακριά από μας οι ΣΕΚίτικες λογικές, αυτά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...εμείς είμαστε ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτά μπας και δούμε άσπρη ΜΕΡΑ.