Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μια φορά κι ενά καιρό ήταν ένα @λφ@δι...

Το @λφ@δι αυτό πίστευε πως ο κόσμος πρέπει να ανατραπεί, γι αυτό άλλωστε και ήταν @ (σε κύκλο δηλαδή) και όχι ένα α όπως όλα τα άλλα. Είχε κι άλλα @λφ@δι@ για φίλους και το καθένα ήταν διαφορετικό. Κανένα @λφ@δι δεν είναι ίδιο με άλλο @λφ@δι (έτσι του είπαν κι έτσι έλεγε κι αυτό).

Αυτό το @λφ@δι διαφωνούσε με αυτά που έκαναν κατά καιρούς άλλα @λφ@δια, θεωρούσε πως το χ@ος δεν ήταν το ζητούμενο. Αλλά δεν ήθελε να το παίξει μπάτσος του κινήματος γιατί έτσι λέγαν τα κακά @λφ@δι@ τα οποία έκραζαν τα ελεύθερα @λφ@δια επαναστάτες. Αυτά τα κάνουν μόνο οι σταλινικοί του είπαν και αυτός σταλινικός δεν ήταν.

Μια μέρα όμως κάποια @λφ@δι@ βάλανε μπουρλώτο και φωτιά (όχι σε κράτος κι αστυνόμους) αλλά σε τράπεζες, βιβλιοπωλεία κτλ. Αυτός διαφωνούσε γιατί βιβλία ήξερε πως καίνε μόνο οι φασίστες με τους οποίους ήταν σε προαιώνια βεντέτα αλλά σε μια επανάσταση υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, αυτό άκουσε να λένε στην τιβί το Δεκέμβρη κάποιοι σύντροφοι παρότι γενικά δεν γουστάρουμε την τιβί γιατί δουλεύουν εκεί διάφορα καθάρματα. Έλα μου όμως που δεν κάηκαν μόνο βιβλία αλλά και τρεις άνθρωποι σε μια τράπεζα.

Επί ώρες οι επαναστάτες έλεγαν πως πρόκειται για φήμες του κράτους για να χαλιναγωγήσουν τους αχαλίνωτους επαναστάτες που σάρωναν τα πάντα στο διάβα τους, συμπεριλαμβανομένων και των διαφωνούντων μικροαστών που πορεύονταν χωρίς να κάνουν μπ@χ@λ@. Κάποιοι άλλοι είπαν πως έφταιγαν οι "απεργοσπάστες". Άλλοι πως έφταιγε (μόνο) το αφεντικό τους που τους εξανάγκασε να δουλεύουν και που δεν είχε πάρει μέτρα πυρασφάλειας κτλ. Αρκετοί αναγκάστηκαν να γίνουν κι αυτοί μπάτσοι του κινήματος και σταλινικοί (στα λόγια ή στις πράξεις θα το δείξει η ιστορία) και να πουν την μαύρη αλήθεια, πως έκαναν πλάτες σε @λφ@δι@ που ήταν περισσότερο γ@υροι, β@ζελοι και μπ@ογκ (χούλιγκ@νς ντε) παρά @λφ@δι@. Μερικοί μάλιστα διαφωνούντες ντούροι επαναστάται τους έκραξαν κι αυτούς τους μικροαστούς απολογητές του συστήματος που ντροπιάζουν τα άλλα @λφ@δι@.

Ήταν @λφ@δι@ οι δράστες; Ήταν προβοκάτορες; (στην ολότητά τους και όχι μόνο η πράξη) Ποιος ξέρει, το θέμα είναι πως κάποια άλλα @λφ@δι@ επί χρόνια καλλιεργούσαν την εικόνα του χ@οτικού εξολοθρευτή που κατέστρεφε το...κεφάλαιο στους δρόμους και τον ταυτοποιούσαν ως @λφ@δι, κάποιοι άλλοι το προστάτευσαν με λόγια ή πράξεις γιατί το ένα @λφ@δι νίβει τ' @λλο.

Αλλά τώρα όλοι μαζί θα υποστούμε την προβοκατόρικη αυτή ενέργεια και κυρίως ο κόσμος που παλεύει και παρεμβαίνει καθημερινά, ο λαός που εκεί που πήγε να πάρει τα πάνω του μούδιασε μετά τους τρεις νεκρούς.

Ηθικό δίδαγμα: Τέρμα πια στις αυταπάτες, κόψτε τις μαλακίες πίσω από τις κουκούλες και πάτε με τους εργάτες...

8 σχόλια:

reddove είπε...

ο καθενας πλεον διαλεγει στρατοπεδο. Ηρθε η ωρα οσοι ειναι με την πλευρα του κινηματος να ξεκαθαρισουν τη θεση τους - και στα λογια και στην πραξη - και οσοι μεχρι τωρα δεν το εκαναν κανουν την αυτοκριτικη τους για ολο το προηγουμενο διαστημα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δικαιώνεται τελικά το ΚΚΕ; κάλει κάνει και τους θεωρεί αντεπαναστάτες

ΚΚ είπε...

Όντως πρέπει να κάνουμε την αυτκριτική μας, όλοι εμείς αυτοί που αντιλαμβανόμασταν συνειδητά το ρόλο των μπαχάλων, για το ότι δε δώσαμε νικηφόρα τη μάχη. Αλλά και να κολήσουμε στον τοίχο αυτούς που τους κάνουν ιδεολογικές πλάτες (ειδικά από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Η ατομική βία είναι συνειδητή ενέργεια εναντίων του κινήματος. συνειδητή προβοκάτσια.

Το ΚΚΕ θεωρεί και τον κόσμο προβοκάτορα. Και θα δεις πόσο σύντομα θα φανεί ότι δε δικαιώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Όσο κάποιοι είμαστε στα πολιτικά/κομματικά μας μπλοκ και οι 'ψημένοι' στο δρόμο (και στους χαζομπάχαλους) δεν είναι στα κοινωνικά μπλοκ για να τα περιφρουρήσουν από αυτούς που πάνε να καβατζωθούν σε αυτά χρησιμοποιώντας τα ως εργαλείο για την εξάσκηση της 'αντι-βίας', θα τα έχουμε κι αυτά και δε θα ξέρουμε από που μας ήρθε.

Από την άλλη, είναι άλλο πράμα η με μαζικούς όρους κινηματική αντι-βία και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να τα τσουβαλιάζουμε όλα στην κατηγορία των μπαχάλων (αλήθεια πού ξεκινάει η ατομική βία και πού η μαζική αντι-βία; Ή μήπως δεν υπάρχει καμία διαφορά ΚΚ;), βλ. Δεκέμβρης, φοιτητικά, ντου στη Βουλή στις 5/5, συγκρούσεις σώμα με σώμα μπάτσων και πρωτοβάθμιων και πάει λέγοντας...

Ε.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Στα blogs είμαστε όταν δεν είμεθα στους δρόμους ή...στα καφενεία!

Το θέμα τη βίας και αντι-βίας ανώνυμε είναι πολύ ενδιαφέρον και πρέπει να ανοίξει από την ίδια την αριστερά (αυτό πιστεύω).

Για τα παραδείγματα που έδωσες δεν θεωρώ πως είναι όλα το ίδιο και χρίζουν διαφορετικής ερμηνείας (όχι το καθένα ξεχωριστά). Θεωρώ το πιο χαρακτηριστικό μαζικής οργής και αντι-βίας αν το θες ήταν στη βουλή στις 5/5, ο Δεκέμβρης με μια επιφύλαξη πολλές φορές είχε και χαρακτηριστικά μαζικής...ατομικής βίας πέρα από αντι-βίας (υπό την έννοια πως υπήρχε μια ετερόκλητη καταγωγή, αιτία κτλ αλλά σαφώς ακόμη κι αυτό είναι πολύ πιο διαφορετικό από τα μπάχαλα καθ' αυτά σε μια οτιναναι φάση), για τα φοιτητικά έχω πολλές επιφυλάξεις, ας δούμε το ντου α λα φοιτητικά στα λουλουδάδικα την πρωτομαγιά αν δεν κάνω λάθος με αυτό της βουλής 4 μέρες μετά...και πάει λέγοντας.

Επαναλαμβάνω πως ο καθένας βλέπει τα πράγματα από το δικό του πρίσμα (και το δικό μου είναι κόκκινο και σωστό) αλλά η συζήτηση πρέπει να ανοίξει στα πλαίσια του κινήματος και μάλιστα δημόσια και όχι...ατομικά.

κκ είπε...

Δεν τσουβάλιασε κανείς αυτά τα πράματα. Και μάλιστα σύντομα θα έρθουν πολύ μαζικότερες και αγριότερες μάχες στο δρόμο. Η ταξική όξυνση, θα πάρει πολύ βίαιες μορφές.

Από την άλλη πολλές φορές έχουμε δει "τηλεοπτικές" συγκρούσεις, που δεν εξέφραζαν τη διάθεση του κόσμου αλλά την απόφαση κάποιων συλλογικοτήτων. Δεν είναι το ίδιο με τα μπάχαλα, αλλά και αυτό εντάσσεται στη λογική της "διεγερτικής" βίας, αλλά δε βοηθάνε την περιφρούρηση και την συνειδητοποίηση του κόσμου.

reddove είπε...

τα δαμε και σημερα και θα τα ξαναδουμε οπως φαινεται. Φασιζουσες λογικες που οδηγουν σε αντιστοιχες πρακτικες και ολα πισω απο την ασυλεια ενος αοριστου "χωρου" που κατανταει να εχει συνοχη οχι βαση πολιτικης αλλα βαση το που πινει ο καθενας μπυρες.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Kοίτα μιλάμε για μια πιτσιρικαρία που θα μπορούσε άνετα να υπηρετεί το κίνημα ώντας μαχητικό τμήμα του. Αντ' αυτού έχει διαπαιδαγωγηθεί από αναρχικούς καθοδηγητές (αυτούς που δεν υπάρχουν) ως σύνδεσμος φιλάθλων...λυπηρό και μια μέρα πρέπει να να αναμετρηθούμε όχι με τη πιτσιρικαρία αλλά με αυτά τα τσογλάνια που διαμορφώνουν τέτοια μυαλά!