Αναζητηση της απολυτης αληθειας

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Να πληρώσει το κεφάλαιο, στο κεφάλαιο για να βγούμε από την κρίση του κεφαλαίου!

Θα πει κάποιος τι μαλακία τίτλο έγραψες πάλι. Όμως αυτή είναι η ουσία των αιτημάτων/τοποθετήσεων της πλειοψηφίας των δυνάμεων οι οποίες αναφέρονται στην αριστερά στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η κρίση αποτελεί δομικό στοιχείο του (καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού) συστήματος, άρα του κεφαλαίου.

Καλούν την κυβέρνηση, δηλαδή τον συλλογικό καπιταλιστή (κεφάλαιο), να φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο, την εκκλησία κτλ. Άρα να φορολογήσει το κεφάλαιο, το κεφάλαιο. Και όλα αυτά για να ξεφύγουμε από την κρίση του κεφαλαίου. Να μην την πληρώσουμε εμείς αλλά αυτό, να τα βάλει από τη μια τσέπη στην άλλη δηλαδή.

Υ.Γ. Εγώ προσωπικά και να ήταν αυτή η λύση δεν θα την ακολουθούσα. Ο λόγος είναι πως παρότι δεν είμαι επιφανής μαρξιστής όπως όλοι αυτοί που σκέφτηκαν τα γαμάτα αιτήματα θεωρώ πως ο ρόλος της (επαναστατικής) αριστεράς είναι να οξύνει την κρίση του κεφαλαίου και όχι να την λύσει. Άρα άμα όλες αυτές οι προτάσεις του κώλου έλυναν το πρόβλημα και εμείς το ξέραμε θα έπρεπε να κάνουμε τουλάχιστον την πάπια και όχι να τις προτείνουμε στον Παπακωνσταντίνου (δεν αναφέρομαι ούτε στον Θανάση, ούτε στον Βασίλη, ούτε στον Πέτρο).

Κάποτε είχε βγει το ωραίο συνθηματάκι "Αριστερά Μαχόμενη Επαναστατική - Όχι Υποταγμένη Ρεφορμιστική" το οποίο παραμένει επίκαιρο. Γιατί είναι εύκολο να αναφέρεσαι στην επανάσταση και να την κλίνεις σε όλους τους χρόνους αλλά η επανάσταση δεν είναι λέξη έχει ουσία και η ουσία όλως αυτών των "επαναστατικών" προτάσεων είναι ο ρεφορμισμός του χειρίστου είδους.

Σε αυτά τα blogs, σε αυτή την e-κοινωνία μια μέρα ο ρεφορμισμός θα είναι ουτοπία!

Και ένα επίκαιρο άσμα:




Υ.Γ. Το μόνο πράγμα που δεν έχει θυσιάσει στο βωμό της κρίσης η πλειοψηφία της αριστεράς είναι η μαλακία που την δέρνει! Ας την θυσιάσει να δούμε καμιά άσπρη μέρα γιατί η υπερβολική μαλακία θολώνει την όραση και η κατ' εξακολούθηση θα τυφλώσει πολλούς και δεν θα ξέρουν που πάνε και θα πέσουν από κανένα γκρεμό, απ' αυτούς που βρίσκονται στα δεξιά του μονοπατιού (προς την επανάσταση).

7 σχόλια:

ΚΚ είπε...

Προφανώς το αίτημα για ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων τώρα είναι αμυντικό, όταν όμως θα ψηφίζονται τα μέτρα στη βουλή θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει.
Όσο για την κρίση που θα πληρώσει το καφάλαιο εμένα μου θυμίζει αυτή την ατάκα "πόσο κάνει ρε παιδάκι μου, να το πληρώσουμε, λεφτά έχουμε".
Σοσιαλισμός (τι μας θύμισες τώρα) δεν είναι να φορολογείται το κεφάλαιο, είναι να μην υπάρχει κεφάλαιο. Γιατί εγώ θυμάμαι ότι η υεραξία και η ατομική ιδιοκτησία είναι κλοπή. Άρα δεν πρέπει να εθνικοποιηθούν οι "επιχειρήσεις που κλείνουν" υπό εργατικό έλεγχο, αλλά και αυτές που κερδίζουν από το μόχθο των εργατών κάθε δευτερόλεπτο. Γιατί η αδικία στον καπιταλισμό συμβαίνει κάθε στιγμή της παραγωγικής διαδικασίας, είναι η ίδια η παραγωγική διαδικασία.
Και τέτοια αλλαγή δε γίνεται χωρίς να χάσει την πολιτική εξουσία η αστική τάξη.

Οπότε ή θα ανέβουμε στα Άγραφα να εκπαιδεύσουμε τους πρώτους αντάρτες, καθότι οπαδοί του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου, είτε θα βοηθήσουμε να πέσει κάνα μέτρο μπας κι ο κόσμος σταθεί λίγο στα πόδια του και μετά του κάνουμε και προπαγάνδα για το σοσιαλισμό.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Προς ΚΚ, δε κάνουμε και τα δύο καλού κακού;;;
Κάνεις λάθος περί σοσιαλισμού, δε βλέπεις τι γίνεται στη ...Κίνα;
Eίπα σε κάποιους, στη προσπάθεια συγκρότησης επιτροπής, ότι το μόνο αίτημα που δέχομαι σε σχέση με το χρέος είναι: "να μη χρεωθεί ο λαός το χρέος της χώρας - αστικής τάξης" και έπαθαν μπλακ άουτ!!!

ΚΚ είπε...

Εμείς και τα δύο να κάνουμε (εγώ δεν το έγραψα σωστά) αλλά αυτοί που λένε τα περί χρέους δεν κάνουν καν προπαγάνδα για το σοσιαλισμό (τι μας θύμισες τώρα) αλλά για μια ρύθμιση του χρέους!

KOMMANTO είπε...

τί έγινε?
διαβάζουμε sarajevo??

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

Εγώ όχι (και όχι από άποψη αλλά από αμέλεια :P) αλλά δεν είναι απίθανο να με διαβάζουν αυτοί :P

ΚΚ είπε...

Τι είναι ακριβώς το sarajevo? Δεν έχω διαβάσει ποτέ, έχω δει κάτι αφίσες.

Eρυθρό Πρίσμα είπε...

www.sarajevomag.gr μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα online, άμα θες να αγοράσεις (δεν βρίσκω τον λόγο) παίζει να πουλάει το Κεντρί στη Ναυαρίνου...